Blog

Welkom in de Zuidbuurt

18 januari 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Een stadswoning in een oase van rust en groen. Hier kunnen kinderen vrij buiten spelen zonder dat er auto’s rondrijden. Deze staan in de ondergrondse stallingsgarage, speciaal voor buurtbewoners. In en rondom de wijk is er genoeg te doen. Je vindt er straks een basisschool. Voor een fijne wandeling loop je door het groen van de wijk, langs het water of door het Krijtmolenpark. Wil je een actieve bezigheid? Ga naar de sporthal of loop een rondje hard op de nieuwe atletiekbaan van Atos. Op loopafstand vind je ook Station Noord en winkelcentrum Boven ’t Y. Ontmoet hier je buren, vrienden of familie, bij één van de talloze gezellige koffietentjes, restaurants en winkels. Als je kiest voor iets verder weg, ben je binnen 10 minuten in de gezellige binnenstad van Amsterdam of de natuur van Waterland. Klinkt dit als de perfecte buurt voor jou? Lees dan snel verder!

In Amsterdam Noord vind je straks de Zuidbuurt in Elzenhagen Zuid. Een combinatie van 16 Parkvilla’s. Maar wat is eigenlijk een Parkvilla? Een Parkvilla is een kleinschalig appartementengebouw in een autoluwe parkomgeving. Hier kun je heerlijk wonen in een maisonnette, appartement of penthouse. Iedere Parkvilla heeft aan de buitenkant een unieke architectuur. Door gebruik van eenzelfde kleurenpalet vormen de Parkvilla’s een familie.
Een wandeling door de Zuidbuurt zal je ook leiden naar Kindercampus Mokum met kinderopvang en basisschool, een middelbare school en een sporthal. Een perfecte buurt met genoeg keuze om binnen én buiten te kunnen genieten. 

Naar verwachting start in het voorjaar van 2023 de verkoop van de eerste Parkvilla’s. Lees daarover meer in deze blog over Parkvilla 6, Parkvilla 7 en Parkvilla 14. 

vogelvlucht-west-4

In het kort over de Zuidbuurt

  1. In de Zuidbuurt vind je straks ​​±375 woningen, zowel koop als huur
  2. Er komen 16 prachtige Parkvilla’s, dat zijn kleinschalige appartementenblokken, ieder met een unieke architectuur en aan elkaar verbonden dankzij het kleurgebruik
  3. De woningen zijn een fijne mix van maisonnettes, appartementen en penthouses met een (terras)balkon of dakterras
  4. De Zuidbuurt is uniek doordat deze volledig autoluw is. Bewoners maken gemakkelijk gebruik van het OV knooppunt met Metrostation Noord, parkeren hun eigen auto in de ondergrondse stallingsgarage of maken gebruik van deelmobiliteit
  5. En de Zuidbuurt is groen! Meer dan 10% van de gevels van de Parkvilla’s bestaat straks uit een groene gevel. Hoe tof!

In het voorjaar van 2023 start de verkoop van de maisonnettes, appartementen en penthouses in de Parkvilla's 6, 7 en 14

Lees verder over de Parkvilla's