Blog

5 voordelen van een nieuwbouwwoning in Elzenhagen

11 februari 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

‘De tuin van de stad’ wordt Elzenhagen ook wel genoemd. Dit unieke nieuwbouwproject in Amsterdam Noord heeft het allemaal. De vijf grootste voordelen van kopen in Elzenhagen? We zetten ze graag voor je op een rijtje.

 

1. Elzenhagen is prachtig én praktisch gelegen

Kleinschalig van opzet, omgeven door water in een parkachtige omgeving met veel groen, en gesitueerd aan de ring A10 en de Noord-Zuidlijn: Elzenhagen is niet alleen prachtig, maar ook praktisch gelegen in Amsterdam Noord. De bebouwing is afwisselend en speels, en tegelijkertijd een eenheid dankzij een zorgvuldig op elkaar afgestemd kleurenpalet.  De buurt ligt ideaal nabij voorzieningen, met een ruim aanbod van winkels, horeca, bioscoop, parken, kinderopvang, speeltuinen, basisschool, middelbare scholen en sportvoorzieningen. En als het nodig is sta je door de gunstige ligging ook binnen tien minuten in hartje Amsterdam. Wat wil een mens nog meer?

2. Elzenhagen is aantrekkelijk geprijsd door erfpacht

De woningen in Elzenhagen staan op erfpachtgrond. Dit betekent dat je de grond waarop je woning staat niet koopt, maar er jaarlijks een bedrag aan erfpacht voor betaalt. Dat scheelt aanzienlijk in de aankoopsom en registratierechten. De erfpacht is bovendien fiscaal aftrekbaar. De jaarlijkse betalingen zijn wel van invloed op uw maximale leencapaciteit. Onafhankelijk hypotheekadviseur De Kredieter, nauw betrokken bij nieuwbouwproject Elzenhagen, geeft je hierover graag vrijblijvend advies. Als koper heb je ook de optie om te kiezen voor eeuwigdurende afkoop van de erfpacht. 

3. Naar onderhoud heb je voorlopig geen omkijken

De nieuwbouwwoningen in Elzenhagen worden van kwalitatief hoogstaande en duurzame materialen gebouwd. Daardoor heb je lange tijd weinig omkijken naar het onderhoud van je woning. Dat bespaart je geld in de maandelijkse servicekosten!   

4. Met nieuwbouw bespaar je op energie

Elzenhagen is gebouwd met het oog op de toekomst, en dat betekent: duurzaamheid! Alle woningen zijn uitstekend geïsoleerd, gasloos en voorzien van energiebesparende voorzieningen, zoals triple glas, vloerverwarming en stadswarmte. De eisen voor de woningen in Elzenhagen gaan zelfs verder dan de landelijke én de Amsterdamse norm. Je toekomstige woning voldoet aan de eisen van ‘bijna energie-neutraal gebouw’ (BENG) en krijgt na oplevering energielabel A+++. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening! Wonen in Elzenhagen betekent een stuk minder uitgeven aan energie.

5. Elzenhagen komt in aanmerking voor duurzaamheidskorting

Tot slot biedt Elzenhagen ook op het gebied van financiering een aantrekkelijk voordeel. Veel geldverstrekkers geven bij een hypotheek voor een energiezuinige woning een zogenaamde duurzaamheidskorting. Je kunt dan geld lenen tegen een lagere rente. Hoe duurzamer de woning, hoe meer rentekorting je krijgt.

Vraag het de hypotheekadviseur!

Veel van de voordelen van Elzenhagen hebben ook positieve gevolgen voor je hypotheek. Onafhankelijk hypotheekadvieskantoor De Kredieter is gespecialiseerd in hypotheken voor nieuwbouw en vertelt je er graag alles over. De Kredieter brengt je leencapaciteit in kaart, gaat voor je op zoek naar een hypotheek met de aantrekkelijkste voorwaarden en kijkt of jein aanmerking komt voor een overbruggingskrediet of verhuisregeling. 

Een vrijblijvende afspraak met een financieel expert van De Kredieter is binnen 24 uur gepland. Neem vandaag nog contact op!

Neem contact op met De Kredieter

 

Vraag het de makelaars!

Heb je vragen over de koopwoningen? Neem contact op met de projectmakelaars. 

Lunshof Makelaardij

Van de Steege projectmakelaars