Blog

Een koffie met... Jacq de Brouwer van Bedaux de Brouwer Architecten

11 februari 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

In deze interviewreeks "Een koffie met…" gaan we in gesprek met de betrokkenen van het project Elzenhagen Zuid. De verkoopmanagers, projectontwikkelaars, architecten, ze komen allemaal aan bod. Zodat jij kunt lezen wat er zich achter de schermen van Elzenhagen Zuid eigenlijk allemaal afspeelt. Vandaag gaan we in gesprek met Jacq de Brouwer, van Bedaux en de Brouwer Architecten en ontwerper van Parkvilla 14 in Elzenhagen Zuid.

 

Hoi Jacq, leuk dat we je mogen interviewen. Kun je kort vertellen wie je bent en wat je rol is binnen Elzenhagen Zuid?

Hallo, mijn naam is Jacq de Brouwer. Ik ben mede-naamgever van het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer Architecten. Mijn rol in het project Parkvilla 14 was die van projectarchitect, verantwoordelijk voor alle esthetische en functionele keuzes in het ontwerp.

Dat klinkt als een belangrijke rol binnen het project. Vertel eens, wat was jullie visie voor Parkvilla 14?

Onze wens is dat het gebouw niet als een flat wordt ervaren, maar meer als een villa in het park. Dat de bewoners zich onderdeel voelen van het gezamenlijk bewonen van "een villa in het park".

Wat mooi! En waarom is Elzenhagen Zuid de perfecte locatie voor Parkvilla 14??

Amsterdam is zonder twijfel één van de mooiste steden van de wereld. En Elzenhagen Zuid heeft ook veel voordelen, zoals wonen in een park zonder auto's en dichtbij een metrostation. Het is een unieke mix van bijzondere en aangename omstandigheden.

Daar ben ik het zeker mee eens. Het is fijn om in het groen te kunnen wonen, met het centrum van Amsterdam binnen handbereik. Ik ben benieuwd, wat maakt, naast de locatie, Parkvilla 14 nog meer uniek?

De unieke mix van woningtypen en plattegronden, met de mogelijkheid om uit te kijken over het park. Er zijn ook verschillende soorten balkon- en buitenruimten, zoals 11 meter brede terrassen in het park en dakterrassen.

Wat bijzonder! Zijn er andere unieke projecten waar je trots op bent? 

Bedaux de Brouwer Architecten heeft zowel nationaal als internationaal de reputatie van architectuur van duurzame en hoge kwaliteit. We zijn nationaal gelauwerd en hebben enkele prachtige voorbeelden van woonhuizen en gebouwen op onze naam staan.
Bijvoorbeeld woonhuis Oisterwijk als fraaiste BNA woongebouw van Nederland. En ook bijzonder: onlangs is ons ontwerp van de uitbreiding museum Singer Laren verkozen als Beste Gebouw van het Jaar 2022.

Mooie projecten. Jullie komen vast ook wel eens voor enkele uitdagingen te staan. Wat was de grootste uitdaging bij het ontwerpen voor Elzenhagen Zuid?

De grootste uitdaging was het realiseren van een bijzondere kwaliteit binnen de gestelde financiële kaders. Een sculpturale villa in het groen met fijne plattegronden en een hoge bouwkundige afwerking. Waar toekomstige bewoners echt trots op hun woning kunnen zijn.

Tot slot: heb je een droom voor de buurt Elzenhagen Zuid?

Mijn droom is dat de bewoners van Elzenhagen Zuid een aangename plek hebben om te wonen, waar rust en spankracht centraal staan. Zodat bewoners lang kunnen genieten van alles wat er is gebouwd. Dat de kwaliteit bestendig is en het leven van de gebruikers verrijkt.

Dat lijkt mij een mooie wens voor de buurt. Ik weet zeker dat dit gaat lukken in Elzenhagen Zuid. Bedankt voor het interview, Jacq!

 

Jacq. De Brouwer - Architect

Ingeborg Dankers – Senior Projectleider