Blog

Hardlopen in het groen: prachtige hardlooproutes dichtbij huis

19 april 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Elzenhagen Zuid is omgeven door prachtige groene gebieden en biedt diverse hardlooproutes voor liefhebbers van hardlopen in de natuur. In deze blog bespreken we een aantal van de mooiste hardlooproutes in Amsterdam Noord.

Noorderparkroute
Het Noorderpark is een groot park in de buurt van Elzenhagen Zuid en biedt een mooie hardlooproute rondom het park. De route is ongeveer 5 kilometer lang en loopt langs groene grasvelden, vijvers en mooie paden. Dit park biedt een goeie combinatie van open grasvelden en beboste gebieden. Je kunt gerust ook een stukje langs het water van het Noordhollandsch Kanaal rennen waar je uitkijkt op de idyllische Buikslotermeerdijk. 

Het toekomstige Krijtmolenpark
Het toekomstige Krijtmolenpark aan Elzenhagen Zuid biedt ook mooie paden en routes om te hardlopen. Het park zal komen te liggen aan de zuid- en westkant van Elzenhagen Zuid langs het Noordhollandsch Kanaal. Dit park heeft groene gazons en mooie paden waarmee je een route kunt maken die door het hele park loopt. Het is een geweldige optie voor een kortere looproute of voor een intervaltraining.

hardlopende vrouw

Het Twiske
Het Twiske is een prachtig natuurgebied gelegen dichtbij Elzenhagen Zuid, een echt groene parel van wel 650 hectare groot. Het biedt uitgestrekte groene velden, bossen en meren, en is een geweldige plek voor een lange hardlooproute. Er zijn verschillende paden en routes die door dit mooie natuurgebied lopen en je kunt je route aanpassen aan je eigen voorkeur en niveau. De afstanden variëren van enkele kilometers tot meer dan 10 kilometer, dus er is voor elk wat wils. In de zomer kun je het hardlopen afwisselen met een plons in het water van een van de velen strandjes. 

Het Buikslotermeerpark
Het Buikslotermeerpark ligt iets verderop in Amsterdam Noord, maar is zeker de moeite waard om naartoe te gaan voor een mooie hardlooproute. Hier kun je een route volgen langs de groene, gezellige volkstuintjes van de Noorderlingen. Je kunt hier verschillende afstanden afleggen, afhankelijk van je voorkeur en niveau. En onderweg even groeten naar de bewoners met de groene vingers! 

Ben jij er klaar voor? Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt, draag geschikte hardloopkleding, zet een muziekje op en geniet van de groene omgeving. Veel plezier met hardlopen in Amsterdam Noord!
 

benen van hardloper