Blog

Culinaire hotspots in Amsterdam Noord

17 mei 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Als je denkt aan culinaire hotspots in Amsterdam, komt Noord misschien niet meteen bij je op. Maar de afgelopen jaren heeft dit gebied zich ontwikkeld tot een echte foodie-bestemming met een scala aan interessante eetgelegenheden. In deze blog bespreken we enkele van de beste culinaire hotspots in Amsterdam Noord.

Market27

Market27, ook wel the urban food station, is een nieuwe foodhal in metrostation Noord met verschillende foodstands. Hier vind je wereldse lekkernijen, van verse sushi tot ambachtelijke chocolade en lokale kazen. Zoals ze zelf zeggen: "... waar we gepassioneerde chefs en enthousiaste foodies een kans geven om te laten zien wat ze op culinair gebied in hun mars hebben." Het is de ideale plek voor een snelle hap of om wat lekkers te kopen voor thuis.

Le Perron Buikslotermeerplein

Le Perron is een bakkerij en lunchroom waar je terecht kunt voor heerlijke broodjes en gebak. Het is een perfecte plek om even te pauzeren tijdens het shoppen op het Buikslotermeerplein. Het brood is vers gebakken en er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van hartig tot zoet.

Buikslotermeerplein Markt

De Buikslotermeerplein markt is een lokale markt waar je heerlijk vers eten kunt kopen. De markt vindt elke zaterdag plaats en biedt een breed scala aan producten, waaronder kaas, brood, vlees, vis en groenten. Ook zijn er diverse foodtrucks waar je heerlijk kunt eten.

Hotel Goudfazant

Hotel Goudfazant is gevestigd in een voormalige garage en biedt een industriële, maar gezellige sfeer. Het restaurant heeft een menu met seizoensgebonden gerechten en een uitstekende selectie wijnen. Het is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een bijzondere eetervaring in een unieke omgeving.

De Ceuvel

De Ceuvel is een duurzaam restaurant en café in een voormalige scheepswerf. Het is een echte oase van rust en groen in Amsterdam Noord. Het menu is geïnspireerd op lokale en biologische producten en er zijn veel vegetarische en veganistische opties beschikbaar. Ook is er regelmatig livemuziek.

Café Modern

Café Modern is een moderne brasserie in de Van der Pekbuurt. Het biedt een uitgebreid menu met klassieke Franse gerechten en internationale gerechten. Het is de perfecte plek voor een romantisch diner of een gezellige avond met vrienden.

Amsterdam Noord heeft veel te bieden op culinair gebied. Of je nu op zoek bent naar een gezellige markt, een unieke eetervaring of gewoon een lekkere lunch, er is voor elk wat wils. Plan dus om alvast kennis te maken zeker een bezoek aan deze culinaire hotspots de volgende keer dat je in de buurt bent!