Blog

Sportmogelijkheden in Elzenhagen Zuid, Amsterdam Noord: Voor ieder wat wils!

24 mei 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Sportliefhebbers opgelet! Als je op zoek bent naar verschillende sportmogelijkheden dichtbij huis, dan is Elzenhagen Zuid de plek waar je moet zijn. Met een breed scala aan sportfaciliteiten en groene hardlooproutes, is deze buurt een waar paradijs voor sporters. Of je nu een fanatieke hardloper, een voetballer, een zwemmer of een fitness liefhebber bent, Elzenhagen Zuid heeft voor ieder wat wils. In dit blog zullen we een aantal van de sportmogelijkheden in Elzenhagen Zuid uitlichten.

ATOS Atletiekbaan
De gloednieuwe ATOS Atletiekbaan is een populaire plek voor atleten en hardlopers in Elzenhagen Zuid en omgeving. Deze prachtige atletiekbaan, gelegen aan de Kometensingel, biedt diverse faciliteiten zoals een 400-meterbaan, verspringbakken, hoogspringmatten en een kogelstootveld. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, de ATOS Atletiekbaan is een geweldige plek om te trainen en je prestaties te verbeteren.

Zwemmen in het Noorderparkbad, 'het mooiste bad ter wereld'
Voor de zwemliefhebbers is er het Noorderparkbad, een modern en uitgebreid zwembad in de buurt van Elzenhagen Zuid. Het Noorderparkbad is na veertig jaar de opvolger van het Floraparkbad. De architectuur van het zwembad is heel bijzonder met ronde en golvende vormen. Het omringende groene Noorderpark en het gebouw lopen daardoor vloeiend in elkaar over. Net als de vroegere badhuizen in de buurt wil het Noorderparkbad een ontmoetingsplek zijn. Het zwembad is het meest duurzame van Nederland, maar dat is niet alles. In mei 2016 werd het Noorderparkbad uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdamse Architectuurprijs 2016. Vak- en publieksjury waren unaniem eens dat het Noorderparkbad het beste Amsterdamse gebouw van 2015 is. En daarbovenop kreeg het zwembad op zwembadbeurs Piscine Global in Lyon de prestigieuze titel ‘mooiste publieke zwembad ter wereld’. Naast de mooie architectuur en duurzaamheid, vind je er verschillende zwemfaciliteiten, waaronder een 25-meterbad, een instructiebad en een recreatiebad met glijbaan. Het Noorderparkbad biedt ook zwemlessen en aquasporten, zoals aquafit en aquajoggen, voor mensen van alle leeftijden. 

Voetbal in de buurt
Elzenhagen Zuid biedt ook verschillende mogelijkheden voor voetballers. Er zijn diverse voetbalclubs en voetbalvelden in de buurt waar je kunt genieten van een potje voetbal met vrienden of deel kunt nemen aan georganiseerde competities. A.S.C. de Volewijckers is een voetbalclub op loopafstand van Elzenhagen Zuid. Verder kun je terecht bij S.V. Kadoelen of ASV De Dijk. Of je nu een fanatieke voetballer bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen spelletje met vrienden, er zijn genoeg mogelijkheden om je voetbalskills in Elzenhagen Zuid te tonen.

Sportscholen
Voor degenen die liever binnen sporten, zijn er ook sportscholen in Elzenhagen Zuid. Je kunt jezelf in het zweet werken bij verschillende sportscholen met diverse trainingsfaciliteiten en groepslessen. Of je nu aan krachttraining wilt doen, cardio wilt doen of deelnemen aan een groepsles zoals yoga of spinning, er is voor elk wat wils. Enkele populaire sportscholen in de buurt zijn Basic-Fit, Fit For Free en HealthCity.

Tennis
Tennisliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij Tennisclub Elzenhagen. Hier kun je genieten van een potje tennis met vrienden of meedoen aan georganiseerde tennisactiviteiten. Tennisvereniging Kadoelen is een andere populaire tennisclub in de buurt waar je kunt genieten van tennis op zowel gravel- als kunstgras banen. Met gezellige clubactiviteiten en tennislessen voor alle niveaus, is het de ideale plek om je tennisvaardigheden te verbeteren.