Blog

Ontdek de beste scholen in de buurt van Elzenhagen Zuid

21 juni 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Als je op zoek bent naar een geschikte plek om je kinderen op te laten groeien, dan hoef je niet verder te zoeken. De wijk Elzenhagen Zuid biedt niet alleen een mooie en rustige omgeving, maar het is ook de thuisbasis van enkele van de beste scholen in de omgeving.

Laten we beginnen met de eerste school, Kindercampus Mokum. Dit is geen gewone school, maar eerder een plek waar kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen verkennen, leren en plezier maken, allemaal onder één dak. De school biedt een veilige en stimulerende omgeving waar kinderen kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.

Voor kinderen geïnteresseerd in technologie en wetenschap, is een Technasium school misschien wel de juiste keuze. Het Damstede is een middelbare school en biedt kwalitatief hoogwaardig havo en vwo met technasium aan. Deze school biedt uitdagende projecten en lessen aan, waarin leerlingen worden gestimuleerd om creatief en innovatief te zijn. Met een sterke nadruk op STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics), is het Damstede een ​​geweldige keuze voor kinderen die geïnteresseerd zijn in technologie en wetenschap.

Tot slot hebben we het MBO College Noord (ROC van Amsterdam), een beroepsopleiding voor middelbaar beroepsonderwijs. Deze school biedt praktische vaardigheden aan en bereidt studenten voor op een carrière in verschillende industrieën. Of je nu geïnteresseerd bent in hospitality, technologie, zorg of iets anders, MBO College Noord biedt de opleidingen en programma's om je daar te krijgen waar je wilt zijn.

En waarom is Elzenhagen Zuid de juiste buurt voor jou en je gezin? Allereerst is het een veilige en rustige buurt, perfect om kinderen in op te laten groeien. Daarnaast zijn de scholen allemaal op loop- of fietsafstand, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervoer van je kinderen naar school. En last but not least, Elzenhagen Zuid is een hechte gemeenschap waar je je snel thuis zult voelen en waar je kinderen nieuwe vrienden kunnen maken.

Kortom, als je op zoek bent naar een inspirerende omgeving voor je kinderen om op te groeien, en waarbij scholen op loopafstand zijn, dan is Elzenhagen Zuid de perfecte buurt voor jou en je gezin. We hopen je snel te mogen verwelkomen in deze mooie wijk!