Blog

Een dagje in het leven van bewoner Liza in Elzenhagen Zuid

4 juli 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Liza is een fictief personage. In dit fictieve verhaal nemen we je mee in een dag van het leven en de buurt in Elzenhagen Zuid.

Liza staat op in haar nieuwbouwappartement in Parkvilla 14. Ze kijkt vanuit haar bed door het gordijn naar de groene bomen die buiten zacht heen en weer wiegen in de wind. Een zonnestraal komt door de open grote ramen heen, en ze staat op om de dag te starten in haar buurtje Elzenhagen Zuid. 

In de open keuken maakt ze ontbijt klaar samen met haar vriend. Pannenkoeken die ze op deze zondagochtend met de kids aan de eettafel zullen opsmikkelen. Ze bespreken samen wat ze willen doen die dag, en er wordt besloten dat een bezoekje aan het Noorderparkbad wel heel fijn is op deze zomerse zondag. Ze pakken de zwemspullen en de deelauto kan mooi in de stallingsgarage blijven staan want met de fiets zijn ze binnen tien minuutjes bij het zwembad. Een plons in het koele water zorgt ervoor dat de hele familie weer fris en fruitig de week kan starten. Ze gaan naar huis en eten op het terras van de woning een pastaatje, terwijl ze genieten van de natuurrijke omgeving. 

De volgende dag gaat de wekker om 7:00 uur. Na een fijn rustig weekend, is het tijd voor een nieuwe werkweek. Liza zorgt dat de kids klaar zijn, en brengt de jongste naar Kindercampus Mokum. Haar vriend gaat met de oudste naar het Technasium. Wanneer de kids naar school zijn, zegt ze haar vriend gedag en loopt ze richting Station Noord. Onderweg zegt ze buurvrouw Maria gedag, die met haar kleinkind naar kinderboerderij De Buiktuin onderweg is. Ze kletsen over het nieuwe aanbod van de Buikslotermeerplein en dat er een nieuw sushi tentje is geopend bij Market27. Maar goed, tijd om door te gaan want ze moet de metro halen. 

Op Station Noord neemt Liza de roltrap omhoog, waar de metro al klaar staat. Deze vertrekt precies op tijd, dus na een paar minuten sluiten de deuren en kan Liza uit het raam kijken naar de gebouwen die langzaam steeds kleiner worden. De metro gaat de tunnel in, en na het nieuws te checken op haar telefoon is ze binnen 12 minuten op Station Zuid. Ze stapt uit en loopt rustig naar het kantoor op Zuid WTC. Zo, de werkdag kan beginnen.