Blog

Van boodschappen tot cultuur: alles wat je nodig hebt op Buikslotermeerplein

1 augustus 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Buikslotermeerplein is een centraal punt in de wijk, met veel winkels en horecagelegenheden. Het plein heeft in de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en biedt nu een breed scala aan mogelijkheden voor bewoners en bezoekers. Er zijn veel verschillende winkels te vinden, van supermarkten tot speciaalzaken, zoals de biologische winkel 'Ekoplaza', waar bewoners gezonde en verantwoorde producten kunnen kopen.

Het Buikslotermeerplein is altijd een belangrijk verkeersknooppunt geweest in Amsterdam Noord. In de jaren zestig en zeventig werd het plein omringd door nieuwe flatgebouwen en werd het een belangrijk winkelcentrum voor de omgeving. Het plein en de winkelgebieden groeiden uit tot het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland en trokken veel bezoekers.

In 2005 werd het plein nieuw leven ingeblazen door een grootschalige renovatie en herontwikkeling. Er werd geïnvesteerd in de infrastructuur van het plein en er werden nieuwe gebouwen en winkelcentra gebouwd. Ook werden er nieuwe parkeerfaciliteiten aangelegd en werd de openbare ruimte opnieuw ingericht. De herontwikkeling van het Buikslotermeerplein heeft het gebied nieuw leven ingeblazen en heeft het weer tot een belangrijk centrum van Amsterdam Noord gemaakt.

Tegenwoordig is het Buikslotermeerplein een bruisend gebied met een breed scala aan winkels, restaurants, culturele voorzieningen en openbare ruimtes. Het blijft een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor zowel bewoners als bezoekers van de wijk.

Het Buikslotermeerplein heeft ook een groot aantal horecagelegenheden waar je als bewoner van Elzenhagen Zuid van kunt genieten. Er zijn diverse restaurants, waaronder een Indonesisch restaurant, een pizzeria en een sushi-bar. En vergeet natuurlijk niet de foodhal Market27 niet! Ook zijn er verschillende koffietentjes en een ijssalon waar bewoners kunnen genieten van een kopje koffie of een ijsje op een zonnige dag. 

Het Buikslotermeerplein is niet alleen een winkel- en horecagebied, maar biedt ook culturele mogelijkheden voor bewoners en bezoekers. Er is een bioscoop, een groen skatepark, een jeu de boules bar en een arcadehal. Ook is er de vlindertuin Mot in Mokum aangelegd, waar verschillende soorten op af komen die je niet zo snel in de stad kunt vinden. 

Kortom, Buikslotermeerplein is een levendig en bruisend gebied in Elzenhagen Zuid, waar bewoners alle voorzieningen kunnen vinden die ze nodig hebben om te genieten van hun dagelijkse leven. Het is een plek waar ze boodschappen kunnen doen, kunnen genieten van een kopje koffie met hun buren en kunnen ontspannen na een lange dag werken. Met zijn vele winkels, restaurants en culturele voorzieningen is het Buikslotermeerplein een belangrijk centrum voor de wijk en een plek waar bestaande en nieuwe bewoners zich thuis kunnen voelen.