Blog

Het gemak van een mini-bieb

7 december 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Een minibieb? Yes, een piepkleine bibliotheek aan huis! In steeds meer wijken kom je de mini-bieb tegen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om een boek bij de mini-bieb (of buurtbieb) te halen en staan vaak 24/7 buiten zodat iedereen boeken kan brengen, of gratis meenemen.

Het gemak van een mini-bieb is dat deze kleine boekenkasten, soms verstopt in de vorm van een klein huisje, vrij toegankelijk zijn. Je kunt er terecht om een boek te ruilen, lenen, meenemen of zelfs te doneren! Het leuke van zo’n mini-bieb is dat je de buurt beter leert kennen en zelfs mensen ontmoet die net als jij zijn geïnteresseerd in een boek. 

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Niet alleen omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, daarnaast is lezen ook nog eens ontspannend. Door mini-biebs komen de kinderen in aanraking met diverse soorten leesboeken. De kinderen kunnen het boek mee naar huis nemen en wanneer het uitgelezen is weer terugbrengen naar een minibieb. 

Ook Amsterdam Noord kent een aantal mini-biebs. Pak je boek mee en ruil het voor een ander leuk boek. Spring op de fiets en rijd naar een van de vele mini-biebs in de omgeving. Gegarandeerd voor een middag vol plezier en onontdekte plekjes!

Wanneer je je boek hebt uitgelezen, kan je het uiteraard terugzetten of leggen bij de boeken die je hebt. Je kan het naar de kringloop brengen, op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, in de container gooien of er een ander blij mee maken door het in een mini-bieb te plaatsen. Wanneer jij plezier aan een boek hebt beleefd is het toch leuk om een ander er blij mee te maken?