Blog

Een koffie met… toekomstige bewoner van Elzenhagen Zuid, Andrei

14 augustus 2024
Geplaatst door TeamElzenhagen

In deze interviewreeks ‘Een koffie met…’ gaan we in gesprek met betrokkenen van het project Elzenhagen Zuid. De verkoopmanager, projectontwikkelaars, architecten, maar natuurlijk ook bewoners komen aan bod. Dit keer spreken we met Andrei. Samen met zijn vrouw heeft hij een woning in Parkvilla 6 gekocht. Hoog tijd om hem het hemd van het lijf te vragen. 

Gefeliciteerd met je woning in Elzenhagen! Zou je jezelf kunnen voorstellen?
Mijn naam is Andrei Guzun. Twee jaar geleden ben ik vanuit het koude Moskou naar Amsterdam verhuisd. Hoewel ik werktuigbouwkunde heb gestudeerd, werk ik momenteel als softwareontwikkelaar voor een internationaal bedrijf. Die baan heeft onze verhuizing naar deze prachtige stad mogelijk gemaakt. 

Momenteel woon ik samen met mijn vrouw en dochter in Tuindorp Oostzaan. We hebben een gezellig rijtjeshuis en zijn dol op deze buurt vanwege de rust en het groen. Dat gaan we natuurlijk ook vinden in Elzenhagen Zuid.

Waarom besloten jij en je vrouw dat jullie in Elzenhagen Zuid willen wonen? 
Wat ons allereerst aansprak was de autovrije omgeving. Toen we voor het eerst Funenpark (Amsterdam) bezochten, merkten we hoe fijn het is om weinig verkeer te hebben in de wijk waar je woont. Het geeft een veilige en rustige sfeer. Als jonge ouders voelde Elzenhagen Zuid direct perfect: een geweldige mix van toegankelijkheid, rust en comfort. 

Elzenhagen Zuid heeft ten opzichte van andere wijken heel veel groen. En dat terwijl je binnen nog geen tien minuten op de pont naar het centrum staat. We gaan zometeen dubbel en dwars genieten van de afwisseling tussen reuring en rust. Het zou natuurlijk al helemaal mooi zijn als er een fietsbrug komt vanaf Noord naar het centrum. 

De keuze was duidelijk dus: Elzenhagen Zuid. Wat overtuigden jullie om een woning te kopen in Parkvilla 6?
We waren op zoek naar een modern appartement met meer dan voldoende ruimte voor ons gezin. Ook vinden we veel licht in de woning belangrijk en is het voor ons een must dat het appartement veel ramen heeft. Verder vinden we goede isolatie en een buitenruimte om na het werk te ontspannen, heel belangrijk. Dat hebben we allemaal gevonden in ons toekomstige appartement. Als we even genoeg hebben van ons balkon, kunnen we altijd nog naar het Twiske. Daar spenderen we ook nu al veel van onze vrije tijd en ook vanuit Elzenhagen is dit natuurgebied heel goed te bereiken. 

Een nieuwe wijk geeft ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Omdat wij pas kort in Amsterdam wonen, vinden we het belangrijk om ons aan te kunnen sluiten bij een nieuwe gemeenschap. 

Wat is het allereerste wat je gaat doen als jullie de sleutels van jullie nieuwe woning krijgen? 
We zouden heel graag een barbecue willen houden met onze buren. Zodat we elkaar gelijk beter leren kennen. We hopen ons nog meer thuis te gaan voelen in Amsterdam dan we al doen. Maar dat gaat vast en zeker lukken in Elzenhagen Zuid!
 

elzenhagen-bewoner-andrei