Blog

Een koffie met… projectleider Jeroen, Bot Bouw

11 oktober 2024
Geplaatst door TeamElzenhagen

In deze interviewreeks "Een koffie met…" gaan we in gesprek met de betrokkenen van het project Elzenhagen Zuid. De verkoopmanagers, projectontwikkelaars, architecten, ze komen allemaal aan bod. Zodat jij kunt lezen wat er zich achter de schermen van Elzenhagen Zuid eigenlijk allemaal afspeelt. Vandaag gaan we in gesprek met Jeroen Klooster, projectleider bij Bot Bouw en betrokken bij de bouw van de Parkvillaz in Elzenhagen Zuid. 

Hoi Jeroen, leuk om je te spreken. Kun je kort vertellen wie je bent en wat je rol is binnen Elzenhagen Zuid?

Hoi! Mijn naam is Jeroen en ik ben projectleider voorbereiding bij Bot Bouw. Dat betekent dat ik het voorbereidingsteam voor de bouw aanstuur. Als Bot Bouw zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van Elzenhagen. Zo worden Parkvillaz 1, 2, 4 & 5 binnenkort opgeleverd en is de ontwikkeling van de bouw van Parkvillaz 6, 7 & 14 volop gaande. Ook zijn we met het bouwteam druk bezig met de ontwikkeling van Parkvillaz 10, 11 & 12.

Kun je ons eens meenemen in het proces van de bouw. Hoe verloopt dat nou precies?

De bouw begint met een schetsontwerp. Ons team ontvangt de ontwerpen van de architect en beoordeelt deze op maakbaarheid. Ofwel: is het ontwerptechnisch uitvoerbaar? Zodra dat bepaald is, wordt het ontwerp verder uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Wij bekijken dan ook of het ontwerp binnen het beoogde budget past. Is dat ook helemaal rond? Dan gaan we door met het definitieve ontwerp zodat de vergunning kan worden aangevraagd. Als deze binnen is werken wij het project verder uit en kan uiteindelijk de bouw starten! Uiteraard moeten er soms concessies gedaan worden. Dat doen we altijd in overleg met alle betrokkenen. Parallel aan dit proces worden de Parkvillaz verkocht.

Wat maakt de bouw van Elzenhagen zo uniek?

Wat zo bijzonder is aan de bouw van Elzenhagen vind ik de diversiteit in stijl. In de Zuidbuurt werken we samen met vier architectenbureaus. Ieder bureau heeft zijn eigen stijl, visie en kijk op details en materialen. Daardoor is Elzenhagen een wijk met veel variatie, maar toch voelt het als een geheel. Dat is te danken aan de goede samenwerking tussen alle partijen onderling. Doordat er zoveel partijen bij betrokken zijn, is de bouw van Elzenhagen geen standaard project. Juist dat maakt het leuk en uitdagend!

Als de Parkvillaz zometeen klaar zijn, wat kunnen mensen dan verwachten?

Prachtige appartementen in een uniek gebied in Amsterdam. In Elzenhagen is de rust en ruimte. De wijk is ruim opgezet met veel groen en autoluwe zones. Toch is de drukte van de stad binnen handbereik want je bent ook zo in het centrum van Amsterdam of op de ring A10.

Waar ben je het meeste trots op?

Het meest trots ben ik op dat we het als bouwteam elke keer weer voor elkaar krijgen om de ontwerpen van de architecten zoveel mogelijk in tact te houden. Er staan zometeen prachtige Parkvillaz in Elzenhagen. Dat geeft een goed gevoel!

foto-jeroen
Fotograaf: Michel ter Wolbeek