Nieuws

Eerste woongebouw in de Noordbuurt in ontwikkeling

15 december 2023
Geplaatst door TeamElzenhagen

Het eerste woongebouw in de Noordbuurt laat niet lang meer op zich wachten! Woningcorporatie De Alliantie heeft de koopovereenkomst getekend voor Noordhof 1 (gebouw NZ3). Hier komen in totaal 211 sociale en middeldure appartementen. Aannemer BAM Wonen start eind maart 2024 met de bouw. Eerder realiseerden ontwikkelaars AM en Blauwhoed in Elzenhagen Zuid verschillende gebouwen in de Singelstrook. Ook zijn de eerste Parkvilla’s in de Zuidbuurt in aanbouw. Elzenhagen Zuid krijgt steeds verder vorm! 


Duurzaam woongebouw met rijke uitstraling

In Elzenhagen Zuid komen in totaal circa 1.800 woningen, waarvan circa 750 woningen in de Noordbuurt. De Noordbuurt krijgt het karakter van een zogenaamde pandenstad met samengestelde bouwblokken met elk een eigen hoogteaccent. Noordhof 1 is de eerste van zes nieuwe bouwblokken en heeft een toren van dertien verdiepingen.


Woningen in Noordhof 1

In Noordhof 1 komen 211 woningen, waarvan 60% sociale huur en 40% middeldure huur. Deze woningen zijn extra energiezuinig, dat is goed nieuws voor alle toekomstige bewoners! De woningen liggen rond een gemeenschappelijke groene binnentuin, ontworpen door Sant & Co. Er is ook rekening gehouden met klimaatverandering. Regenwater wordt op het dak en in de wadi in de binnentuin opgevangen. Het gebouw is ontworpen door Arons en Gelauff architecten. Als je de afbeeldingen goed bekijkt, dan zie je dat het gebouw bestaat uit verschillende panden. In totaal bestaat Noordhof 1 uit maar liefst 11 panden, met elk een eigen unieke uitstraling. Op de begane grond en eerste verdieping komen maisonettewoningen. Er komt een mooie dieptewerking in de gevel, dankzij het toepassen van reliëf. Licht- en schaduw zorgen voor een mooi schouwspel op het gebouw. De gevels bestaan uit bakstenen met een rijke detaillering. Om het groene karakter van Elzenhagen Zuid vorm te geven komen er planten die langs de gevels omhoog kunnen groeien.

  


Benieuwd naar de toekomst van Elzenhagen Zuid?

Wil je graag weten wat er nog meer wordt ontwikkeld in Elzenhagen Zuid? Ga naar de Virtuele Tour en neem een kijkje in de toekomst.


Wil jij hier wonen?

Het duurt nog even voordat de woningen in verhuur gaan. Verwachting is dat de woningen in Noordhof 1 in het derde kwartaal van 2026 aan De Alliantie worden opgeleverd. De verhuur verloopt via Woningnet. Voor verhuur en vragen over de woningen verwijzen we je naar woningcorporatie De Alliantie.