Blog

Ontdek fietsend eigenzinnig Noord.

15 september 2022
Geplaatst door TeamElzenhagen

Ontdek A’dam Noord in een dag  

Als je op een nieuwe plek gaat settelen, wil je wel weten waar je terechtkomt. Hoe ziet het eruit? Wat voor mensen wonen er? En wat is er te doen in de buurt? Laat je niks wijsmaken en ga zelf op onderzoek uit. Zo heb je het perfecte excuus om op je gemak de leukste winkels, bars en restaurants te gaan checken. Lekker hoor. Gedegen vooronderzoek hoort er nou eenmaal bij.

Make or break?

Hoe je dit rondje ook wendt of keert, na afloop ben je overtuigd. Of je de ‘fit’ nou voelt of niet. Deze spots geven je het ultieme gevoel van Noord.

10:30 uur

Start relaxt bij PLLEK

Hét stadsstrand van Amsterdam met een restaurant dat bekend staat als één van de grootste groene keukens in Noord. Ook op dit moment zijn ze geopend voor het bezorgen en afhalen van heerlijke broodjes, maaltijden en sappen. Wel pas vanaf 12:00 uur, dus neem de spot in je op (je eindigt ook weer in deze buurt, dus je kan hier altijd nog een borrel meepakken) en wil je toch een ontbijtje scoren? Dat kan even verderop bij Noorderlicht vanaf 11 uur.

Pllek

11:00 uur – of iets later…

Vintage shoppen bij Neef Louis

Wat een waanzinnige plek is dit. Als je niets met spullen hebt, dan krijg je het hier toch. Een candy store voor iedereen met een uitgesproken smaak en stijl. Hier scoor je de meest unieke banken, stoelen, lampen en eyecatchers voor in je huis. Zoek je iets, waarvan je denkt dat het niet bestaat? Grote kans dat het er hier in de loods of webwinkel tussenstaat.

neef louis

12:00 uur

Pak een stuk Noorderpark mee

Tijd om even serieus meters te maken en de omgeving te verkennen. Slalom tussen de bootcampers en hardlopers door het Noorderpark. Als je een fanatieke fietser bent en houdt van groen, dan is een compleet rondje park langs de vaste tuin en de vijvers echt de moeite waard. Anders ga je volle kracht vooruit naar de volgende spot.

Kinderboerderij de Buiktuin

Als je het Noorderpark helemaal door fietst, kom je vanzelf uit tussen de varkens, schapen, geiten, konijnen, vogels, kippen en cavia’s. Superleuk als je een kleintje (bij je) hebt.

13:00 uur

Shoppen Boven ’t IJ

Ben je met goed shopgezelschap? Dan is een break in hét winkelwalhalla van Noord zeker de moeite waard. Hier vind je de bekende winkelketens, maar ook bijzondere winkels en horeca uit alle windstreken. Alleen maar lichte spullen kopen natuurlijk, want je moet nog even fietsen zo…

Boven t ij

14:30 uur en weer door…

Ga voor vers van ‘t Landmarkt

Voor al het vers, direct van de boer, tuinder, slager, visboer en bakker moet je bij Landmarkt zijn. Alles wat van dichtbij komt is verser en lekkerder, is hier het motto. Duurzaam, eerlijk en smaakvol eten. Dus als je ‘en route’ gelijk wilt inslaan: neem tassen mee.

Normaal gesproken kan je hier ook heerlijk aanschuiven in het restaurant aan de Schellingwouderdijk, voor een luxe tosti, soep of salade. Maar check – in verband met Covid 19 – eerst even de aangepaste openingstijden.

Landmarkt

15:30 uur

Terug via het Vliegenbos

Natuurlijk kan je de snelste route terug kiezen. Maar als je na het Noorderpark nog een dosis groen kan hebben, pak dan nog even het Vliegenbos mee. Fiets door het oudste stadspark van Amsterdam en ontdek de verspreid opgestelde publieke kunst.

16:00 uur

Ga ‘over the edge’ op de IJtoren

Je bent alweer halverwege de terugweg als je aan de overkant van Centraal belandt. Op het dak van de A’dam Toren staat de hoogste schommel van Europa. Hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Check of je nog spots gemist hebt en doe ideeën op voor de volgende keer.

adam toren

17:00 uur

Borreltijd bij de Tolhuistuin

Sluit je tour gezellig af met een drankje. Na al die beweging gaan een paar rendang kroketjes of Oma Bob’s bitterballen er ook prima in. Een snackplateau to share behoort hier tot de favorieten. En check even of er een leuk feestje is. Blijf je hier niet hangen, dan kan je nog door naar de volgende en laatste stop.

Tolhuistuin

19:00 uur

Hop off bij IJver

Maak jij het rondje compleet? Schuif dan aan in een 100 jaar oude scheepsbouwloods. Midden op de iconische NDSM-werf. Dit is industrieel en gastronomisch genieten, van verrassende, seizoensgebonden gerechten. En ook een prima plek om langs te ‘hoppen’ als je niet komt om te eten: ze hebben standaard 34 verschillende soorten bieren op de tap. En bier speelt ook een belangrijke rol in de keuken.

Het restaurant is waanzinnig ingericht en bij mooi weer zit je buiten heerlijk op het enorme terras.

Ijver

En nu, naar huis. Wat denk je? Heb je de smaak te pakken? Zie jij jezelf hier wel wonen? Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de bouw van de woningen in Elzenhagen Zuid, schrijf je dan hier in.