Nieuws

Start bouw Parkvilla's Zuidbuurt

18 november 2022
Geplaatst door TeamElzenhagen

Heb je het al gezien? Er wordt volop gebouwd in de Zuidbuurt van Elzenhagen. CZAN ontwikkeling; een ontwikkelcombinatie van AM en Blauwhoed heeft Parkvilla 1, 2, 4 en 5 ontwikkeld. Deze vier appartementengebouwen worden nu gebouwd door Bot Bouw.

Parkvilla 1, 2, 4 en 5

In de vier parkvilla’s komen in totaal 173 vrije sector huurappartementen met daaronder een stallingsgarage, bestemd voor bewoners van de Zuidbuurt. De Parkvilla’s zijn ontworpen door Office Winhov, Korth Tielens, Bedaux de Brouwer en Marcel Lok Architecten. Elke Parkvilla heeft zo een eigen, kenmerkende uitstraling en vormen samen een mooi geheel. Naar verwachting worden de appartementen opgeleverd in het voorjaar van 2024.

impressie vanuit de lucht

Parkachtige Zuidbuurt

Parkvilla 1, 2, 4 en 5 zijn gelegen in de Zuidbuurt. De Parkvilla’s staan ‘verstrooid’ in het landschap, dus niet keurig in een rijtje. Zo wordt de Zuidbuurt een parkachtige buurt die wordt omringd door water en groen. De kleinschalige opzet geeft een ruimtelijk en vrij gevoel. In totaal komen in de Zuidbuurt 16 Parkvilla’s, Kindercampus Mokum met kinderopvang en basisschool, een middelbare school en een sporthal. Geen enkele Parkvilla is hetzelfde en vormen gezamenlijk een familie door het gebruik van een beperkt kleurenpalet en een kubistische massaopbouw. In het park en op de gevels kun je veel groen verwachten. Meer dan 10% van de gevels van de Parkvilla’s bestaat straks uit een groene gevel. De buurt wordt volledig autoluw. Bewoners parkeren hun auto in de ondergrondse stallingsgarage, gelegen onder Parkvilla 1, 2, 4 en 5. Vanaf veel plekken tussen het groen kun je het water zien. Het centrale hart van de Zuidbuurt wordt de ontmoetingsplek voor de buurt. Daar komt, nabij de basisschool, een speelplaats voor kinderen. De Zuidbuurt is een plek waar jong en oud geniet van rust en ruimte in het groen.

impressie vanaf de straat

Verhuur Parkvilla 1, 2, 4 en 5

Heb je belangstelling in een huurappartement? De verhuur van de Parkvilla’s 1, 2, 4 en 5 verloopt niet via deze website, maar direct via de verhuurder van de appartementen. Het is nog niet bekend via welke verhuurder de verhuur verloopt en wanneer dit start. Zodra meer bekend is over de start verhuur en waar je je als belangstellende kunt aanmelden, word je daarover geïnformeerd via de nieuwsbrieven.

impressie zonder mensen