Blog

Vers brood in Amsterdam Noord? Dat komt voor de bakker met deze bakkerijen

27 juni 2024
Geplaatst door TeamElzenhagen

In je nieuwe woning in Elzenhagen Zuid genieten van versgebakken brood en ambachtelijke croissants: het is mogelijk. Amsterdam Noord zit vol met overheerlijke bakkers. Van zuurdesem tot spelt en van pain au chocolat tot kaneelbroodjes: deze bakkers zijn een bezoekje waard.

Kometen Brood

Als je op zoek bent naar de lekkerste pain au chocolat van de hele stad, dan ben je aan het goede adres bij Kometen Brood. Deze worden - net als de croissants en broden - met de hand gemaakt. Dit proces duurt wel drie dagen: op dag één wordt het deeg gemaakt, op dag twee wordt het deeg gelamineerd in de boter en op dag drie wordt het afgebakken. En dat met zoveel zorg wordt gemaakt? Dat proef je. Overigens vind je bij Kometen Brood ook heerlijke zuurdesembroden.

Broodbakkerij Ex

Broodbakkerij Ex vind je op ongeveer vijf minuten van Elzenhagen Zuid. En dat betekent dat je op zaterdag- en zondagochtend binnen no time vers brood en andere lekkernijen serveert. Denk aan krentenbollen, crolussen en walnootbrood. Daarnaast haal je Broodbakkerij Ex haal je ook verse eitjes en diverse soorten wijnen. Goed om te weten: de bakkerij is tot september 2024 gesloten vanwege renovatie. Daarna zijn ze weer open.

Dolzon

Op het Van der Pekplein vind je bakkerij Dolzon. Een kleine bakkerij met handgemaakt vers brood en allerlei croissants (van amandel tot chocolade). Ook kun je hier brood kopen dat je thuis nog moet afbakken en haal je de heerlijke geur van vers brood letterlijk in huis. Voor de bakkerij staan een paar tafeltjes met rood geblokte tafelkleden waar je een koffietje kunt drinken. Tip: ga gelijk even langs Fromagerie Kef voor heerlijke kaasjes.

Bakkerij Solinger

Bakkerij Solinger zit net als Kometen Brood op de bruisende NDSM-werf. Waar Kometen in een gloednieuw pand zit, vind je Solinger in een oude scheepsloods. Het zit een beetje verstopt, maar eenmaal deze bakkerij gevonden, waan je je in een hemel van stevige, biologische zuurdesembroden. Ook kun je er heerlijk lunchen met belegde broodjes. Zo maken ze er ook verse jam.

Bakkerij Solinger zit zo goed als naast het STRAAT Museum, waar we eerder over schreven. Lees het artikel over vijf inspirerende musea in Amsterdam Noord hier.

Mocht je binnenkort in Elzenhagen wonen en iedere dag vers brood in huis willen halen, dan is dat meer dan mogelijk. Met al deze lekkere bakkerijen is het lastig de verleiding te weerstaan.