Verfrissend

Binnen de buurten en tussen de woonblokken zijn plekjes te ontdekken en is ruimte voor interessante doorkijkjes. In Elzenhagen Zuid is het aanlokkelijk om een avondwandeling te maken vanwege de vele ogen op straat. Dat wordt niet snel saai, omdat je steeds een andere route kunt kiezen. Er is genoeg te zien dankzij het openbare groen en de architectuur die verrast en aanspreekt. De blokken worden omringd door fris en divers groen. Je ervaart ieders eigen inbreng. Hier en daar een kinderfietsje of andere deelobjecten. Samenhang en variatie tussen de woongebouwen is een belangrijk thema.

De basis hiervoor wordt gevormd door een eigentijdse baksteenarchitectuur, mooi gedetailleerd en in frisse kleuren en materialen, gebruikmakend van een beperkt kleurenpalet. De ‘wow-factor’ wordt bereikt omdat er echt iets te ontdekken is, met oog voor detail. Dit illustreert de eigenheid van de plek. Op straatniveau voel je je geborgen. De binnenzijden van de blokken in de Noordbuurt zijn informele ontmoetingsplekken die geborgenheid uitstralen. In de openbare ruimte van de Zuidbuurt voel je je als passant in het park echt te gast en meer dan welkom. De Singelstrook ademt energie en een diversiteit van voorzieningen. 

Je voelt je vrij in Elzenhagen Zuid. Vrij om te gaan en staan waar je wilt, omdat de auto ondergeschikt is gemaakt. Door een slimme stedenbouw ontstaat ruimte voor andere activiteiten, zoals wandelen, spelen, fietsen en ontmoeten. Parkeren vindt plaats in/onder de blokken en uit het zicht. De meeste straten zijn autoluw.